Deze help bevat informatie over het e-loket Landbouw en Visserij. Als u na het lezen hiervan nog vragen heeft, mag u steeds contact opnemen met de infolijn. U kan ook een meekijksessie starten Icoon meekijksessie om een medewerker te laten meekijken.

Veelgestelde vragen over de verzamelaanvraag

Raadpleeg de toelichting 2018. Vragen over de verzamelaanvraag? Neem onderstaande veelgestelde vragen eens door, misschien vindt u hieronder wel het antwoord op uw vraag.

Waar vind ik de actieknoppen terug (intekenen, overnemen, samenvoegen, splitsen, schrappen, kopiŽren aanvraag, nieuw perceel toevoegen)?

Deze actieknoppen zijn in een dropdown terug te vinden. Deze dropdown wordt in de tabellen op de pagina's 'via tabel' en 'via kaart' aan de hand van een icoon (drie puntjes) weergegeven. Dit icoon is op elke rij in de laatste kolom beschikbaar. Bij een klik op dit icoon verschijnen de acties intekenen, overnemen, samenvoegen, splitsen en schrappen.

Een nieuw perceel toevoegen doet u aan de hand van het plus-icoon bovenaan elke tabel.

De kopiŽren aanvraag knop is enkel zichtbaar op de pagina's 'via tabel' en 'via kaart' in een eerste bewerking van een verzamelaanvraag. Deze verschijnt links bovenaan de tabel.

Ik zie geen blauwe perceelslijnen

De blauwe perceelslijnen van de buurpercelen zijn enkel zichtbaar bij intekenen en overnemen van percelen. Ze zijn niet zichtbaar in percelen behandelen via kaart, splitsen of samenvoegen.

Hoe moet ik bij het intekenen punten verwijderen?

U kan een punt verwijderen door er met de linkermuisknop op te klikken.

Wat is de betekenis van de kleuren van de percelen op de kaart?

Ga naar de betekenis van de kleuren van de percelen.

E-loket werkt traag, wat nu?

Indien u vindt dat e-loket traag werkt kunt u proberen om de browsergeschiedenis te verwijderen. Zo gaat u te werk:

  • Internet Explorer 11: open 'Internetopties', onder 'browsergeschiedenis' klikt u op 'verwijderen'. Selecteer alles behalve 'formuliergegevens' en 'wachtwoorden' en druk nogmaals op verwijderen.
    Drukk op de optie "internetopties".
  • Firefox: open de menu (icoon met drie balkjes), klik op 'geschiedenis' en vervolgens op 'recente geschiedenis wissen'. Selecteer 'alles' en klik op 'nu wissen'.
  • Google Chrome: open de menu (icoon met drie balkjes), klik op 'settings' en ga naar 'history'. Klik op 'clear browsing data...' en selecteer 'the beginning of time' en klik nogmaals op 'clear browsing data'.

Niet alle kolommen zijn zichtbaar in de tabel met percelen en er is ook geen horizontale scrollbalk te zien, wat nu?

Dit kan voorkomen bij gebruikers van het Apple besturingssysteem. Om alle kolommen op het scherm te kunnen zien kan u gebruik maken van de toets 'Ctrl' in combinatie met het scrollwieltje op de muis. Zo kan u in- en uitzoomen op het scherm.