Deze help bevat informatie over het e-loket Landbouw en Visserij. Als u na het lezen hiervan nog vragen heeft, mag u steeds contact opnemen met de infolijn. U kan ook een meekijksessie starten Icoon meekijksessie om een medewerker te laten meekijken.

Premies

Hieronder krijgt u praktische informatie met betrekking tot de werking van dit onderdeel van de verzamelaanvraag. Raadpleeg de bijbehorende rubrieken in de toelichting 2018 voor meer inhoudelijke informatie.

Betalingsrechten    Naar top

Via deze link kan u aangeven of u betalingsrechten wenst aan te vragen. Raadpleeg hier de bijbehorende rubriek in de toelichting 2018 voor meer inhoudelijke informatie.

Betalingsrechten uit de reserve    Naar top

Via deze link kan u bijkomende betalingsrechten of een ophoging van de bestaande rechten aanvragen als starter of jonge starter. U kan dit slechts één maal aanvragen. Raadpleeg hier de bijbehorende rubriek in de toelichting 2018 voor meer inhoudelijke informatie.

Jonge landbouwer    Naar top

Via deze link kan u, als jonge landbouwer, aangeven of u een toeslag bovenop de basisbetalingrechten wenst aan te vragen. Raadpleeg hier de bijbehorende rubriek in de toelichting 2018 voor meer inhoudelijke informatie.

Overzicht agromilieu- en PDPO-maatregelen    Naar top

Via deze link krijgt u in eerste instantie een overzicht van uw lopende maatregelen in de huidige campagne. Raadpleeg hier de bijbehorende rubriek in de toelichting 2018 voor meer inhoudelijke informatie.

Als u lopende verbintenissen heeft, moet u nog betaling aanvragen via uw verzamelaanvraag 2018. Voor de perceelsgebonden maatregelen vult u de betreffende bijkomende bestemming(en) in bij de percelen waarop u de maatregel(en) toepast. Voor de diergebonden en andere maatregelen vinkt u betaling aan via onderstaande linken 'Rundvee en schapen', 'Controlekosten BIO' of 'Aanplant van een boslandbouwsysteem'.

Rundvee en schapen    Naar top

Via deze link kan u betaling aanvragen voor uw verbintenissen voor het behoud van lokale vee-/schapenrassen. Raadpleeg hier de bijbehorende rubriek in de toelichting 2018 voor meer inhoudelijke informatie.

Controlekosten BIO    Naar top

Via deze link kan u aanduiden of u een premie wenst te ontvangen voor de bijkomende controlekosten die gepaard gaan met de biologische productie. U zal hier ook moeten opgeven bij welk bio controleorgaan u bent geregistreerd. Raadpleeg hier de bijbehorende rubriek in de toelichting 2018 voor meer inhoudelijke informatie.

Hier moet u ook opgeven bij welk bio controleorgaan u bent geregistreerd.

Aanplant van een boslandbouwsysteem    Naar top

Via deze link kan u aanduiden of u premie wenst te ontvangen voor de aanplant van een boslandbouwsysteem. Raadpleeg hier de bijbehorende rubriek in de toelichting 2018 voor meer inhoudelijke informatie.