Deze help bevat informatie over het e-loket Landbouw en Visserij. Als u na het lezen hiervan nog vragen heeft, mag u steeds contact opnemen met de infolijn. U kan ook een meekijksessie starten Icoon meekijksessie om een medewerker te laten meekijken.

Premies

Hieronder krijgt u praktische informatie met betrekking tot de werking van dit onderdeel van de verzamelaanvraag. Raadpleeg de bijbehorende rubrieken in de toelichting 2019 voor meer inhoudelijke informatie.

NIEUW 2019: het overzicht van uw Vlaamse betalingsrechten en agromilieu- en PDPO-maatregelen vindt u onder de rubriek 'GA NAAR'
Ga naar

Betalingsrechten uit de reserve / Betaling jonge landbouwers

Via deze rubriek kan u:

  • bijkomende betalingsrechten of een ophoging van de bestaande rechten aanvragen als starter of jonge starter. U kan dit slechts één maal aanvragen. Raadpleeg de betalingsrechten voor meer inhoudelijke informatie.
  • als jonge landbouwer, aangeven of u een toeslag bovenop de basisbetalingsrechten wenst aan te vragen. Raadpleeg de betaling jonge landbouwers voor meer inhoudelijke informatie.

Rundvee en schapen

Via deze rubriek kan u betaling aanvragen voor uw verbintenissen voor het behoud van lokale rundvee- en/of schapenrassen. Raadpleeg de agromilieumaatregelen voor meer inhoudelijke informatie.

Controlekosten BIO

Via deze rubriek kan u aanduiden of u een premie wenst te ontvangen voor de bijkomende controlekosten die gepaard gaan met de biologische productie. U zal hier ook moeten opgeven bij welk bio controleorgaan u bent geregistreerd. Raadpleeg de controlekosten biologische productiemethode voor meer inhoudelijke informatie.

Hier moet u ook opgeven bij welk bio controleorgaan u bent geregistreerd.

Aanplant van een boslandbouwsysteem

Via deze rubriek kan u aanduiden of u premie wenst te ontvangen voor de aanplant van een boslandbouwsysteem. Raadpleeg de aanplantsubsidie voor boslandbouwsystemen (agroforestry) voor meer inhoudelijke informatie.