Deze help bevat informatie over het e-loket Landbouw en Visserij. Als u na het lezen hiervan nog vragen heeft, mag u steeds contact opnemen met de infolijn.
U kan ook een meekijksessie starten Icoon meekijksessie om een medewerker te laten meekijken.

Welk besturingssysteem en browser heb ik nodig?

Het besturingssysteem van uw computer is bij voorkeur een Windows-besturingssysteem, een MacOS of Linux besturingssysteem (best met hun laatste updates).

Uw Windows-besturingssysteem kan u updaten via http://www.update.microsoft.com.

MacOS gebruikers kunnen upgraden naar macOS High Sierra (https://www.apple.com/benl/macos/high-sierra/).
Wegens een wijziging in het gebruik van certificaten door Safari dienen burgers die wensen aan te melden met eID ook de laatste versie (v4.3.0) van de eID middleware voor Mac te downloaden. Dat kan je via volgende pagina:
https://eid.belgium.be/nl/toekomstige-versies-van-de-eid-software-en-van-de-eid-viewer

U werkt bij voorkeur met één van volgende browsers:

  • Microsoft (MS) Internet Explorer 11 of Edge (*)
  • Firefox
  • Google Chrome

Opgelet: vanaf 16/09/2017 is het NIET meer mogelijk om aan te melden met Windows XP in combinatie met Internet Explorer 8.

(*) Om aan te melden met MS Edge en een verbonden eID kaartlezer, moet u eerst de nieuwe e-ID middleware 4.1.20 installeren. Dat kan u als volgt:

Na kiezen van uw digitale sleutel 'met eID kaartlezer', krijgt u onderstaand pop-up venster 'Aanmelden met Edge':

aanmelden met EDGE

Surf naar de eID software website https://eid.belgium.be/nl

Na éénmalig installeren van deze nieuwe software kan u via MS Edge aanmelden op ons e-loket.

Alle functionaliteiten van het e-loket worden allereerst getest in MS Internet Explorer 11. De belangrijkste functionaliteiten worden ook getest in MS Edge, Firefox en Google Chrome. Er wordt zoveel mogelijk geprobeerd om alle functionaliteiten in deze verschillende browsers te ondersteunen.

Mocht een functionaliteit toch niet werken in MS Edge, kan u vanuit MS Edge makkelijk wisselen naar MS Internet Explorer 11. Klik daartoe in MS Edge op de drie puntjes rechtsboven en kies voor de actie 'Open with Internet Explorer'.

MS Edge to IE11

 

 

Op uw buitendienst staan steeds computers klaar waarmee u kunt aanmelden op het e-loket Landbouw en Visserij. Neem contact op met uw buitendienst om een afspraak te maken.